Elektrische sloten

Elektrische sloten - Elektromechanische sloten

Voor elke type deur, hek of poort bieden wij het gepaste elektrisch slot aan naar de wensen van de klant. 

Er zijn verschillende soorten elektrische sloten:

  •  Elektrische deuropeners (Elektrische sluitplaat )
  •  Krukgestuurde of solenoïde-sloten
  •  Motorsloten
  •  Deurmagneten

Bij de selectie van een elektrische sluitplaat of elektrisch slot, moet u rekening te houden met een aantal eisen, mogelijkheden, normen en deurmaterialen. Belangrijke keuze is ook het werkingsprincipe van het slot: ruststroom (Fail Safe) of arbeidsstroom (Fail Secure). 
Bij het gebruik van elektrische sloten als vluchtdeurslot moeten ze voldoen aan de Europese norm EN179 of EN1125. Ook het gewenste beveiligingsniveau (de inbraakweerstand) is belangrijk bij de keuze.

Elektrische sluitplaten

Met een elektrische sluitplaat of deuropener kan je een deur op afstand openen. Door middel van een kantelmechanisme wordt de dagschoot van een mechanisch slot vrijgegeven. Bij arbeidsstroom gebeurt dit door een continue elektrische spanning of een puls te geven. Bij ruststroom gebeurt de ontgrendeling door de spanning te onderbreken.

Krukgestuurde of solenoïde sloten

Solenoïde worden vaak toegepast voor éénzijdige toegangscontrole. Ze hebben een gestuurde krukbesturing aan de buitenzijde van de deur en een mechanische krukbediening aan de binnenkant. Daardoor kunnen ze goed worden geïntegreerd  met toegangscontrolesystemen, maar blijft de vrije uitgang (paniekfunctie) steeds mogelijk. Een solenoide-slot is goedkoper dan een motorslot. Een solenoideslot kan als arbeidsstroom of als ruststroomslot worden geleverd.  Er zijn ook solenoidesloten beschikbaar met dubbelzijdige mogelijkheid voor toegangscontrole.

Motorsloten

Elektromechanische gemotoriseerde deursloten kunnen via een toegangscontrole systeem of een drukknop elektrisch worden ontgrendeld. De nachtschoot wordt ingetrokken door een elektromotor. Na het openen en sluiten van de deur, vergrendelt het motorslot met de dag en de nachtschoot.

Deurmagneten

Deurmagneten (ook wel magneetsloten genoemd) gebruiken magnetisme om een deur te sluiten.
Als de voedingspanning wegval , valt het magnetisme weg en opent het magneetslot. Een deurmagneet is bijgevolg steeds “Fail Safe”.

Elektrisch slot laten installeren?