Data- en netwerk installaties

DATA-bekabeling is één van de hoofdactiviteiten van CL Concept. Eén van de redenen hiervoor is het feit dat databekabeling de ruggengraat is van het bedrijfsnetwerk, en een goed computernetwerk valt of staat door de kwaliteit van deze bekabeling.

Het belang van de kwaliteit van de netwerkbekabeling is de laatste jaren nog toegenomen wegens enerzijds de toegenomen datasnelheid van de componenten, en anderzijds door de toename van de erop aangesloten apparatuur, zijnde bijvoorbeeld VoIP-telefoons, IP-camera's, access points, enz…   Coax van analoge camera's en telefoonkabels van analoge telefoons worden dus steeds meer vervangen door deze meer performante UTP-bekabeling.

Gezien we ons eigen verantwoordelijk stellen voor kwaliteit tegenover onze klanten, bekijken en installeren we een databekabelingsnetwerk ook meestal vanuit een ander standpunt. En dit in vergelijking met de traditionele bekabelingsfirma's welke meestal van origine elektricien zijn.

We trachten dan ook voor onze klanten een superstabiel en krachtig bekabelingsnetwerk uit te werken, zodat zowel uw netwerk alsook uw Ticket Systeem, VoIP-telefoons en access points aan de volle snelheid kunnen werken, zonder uitval te wijten aan de bekabeling.   Alle werken worden door onze firma in eigen beheer uitgevoerd, geen oncontroleerbare onderaanneming, enkel één aanspreekpunt, met zorg voor uw netwerk.

Op zoek naar databekabeling voor uw bedrijf?